Ziekenhuis Rivierenland

Ziekenhuis Rivierenland

Her Rivierenland ziekenhuis, gevestigd in Tiel, Culemborg en Beneden-Leeuwen, is ontstaan uit vier kleine ziekenhuizen. Er is een sterke verbondenheid met de regio. Je kunt hier terecht voor reguliere zorg. Kwaliteit zit in het DNA bestempeld met de internationale kwaliteitsaccreditatie JCI (Joint Commission International).

Verkort wachttijd aan de balies met 34%. Hierdoor houden medewerkers meer tijd over.

78% meer bewustwording bij bezoekers dankzij actuele campagnes over gezondheid

Verhoogt patiënttevredenheid. Met een gemiddeld score van een 8,7

Rivierenland ziekenhuis
 1. 1

  Vraag

  Prisma-IT is gevraagd om een compleet voorstel aan te bieden voor het leveren, implementeren en onderhouden van een narrowcasting oplossing die voor alle bezoekers en medewerkers op een persoonlijke en eenvoudige wijze ondersteuning biedt in de gastvrijheid van het ziekenhuis.

 2. 2

  Oplossing

  MEDI SIGN van Prisma-IT, onderscheidt zich op het gebied van narrowcasting door haar complete aanbod voor de Nederlandse gezondheidszorg. Onze software heeft een aantal specifieke functionaliteiten die alleen voor deze markt ontwikkeld zijn zoals de koppeling met diverse zorgapplicaties en een artsen uitloopmodule. Met onze MEDI SIGN software zijn wij de grootste aanbieder van narrowcasting in de zorg sector voor ziekenhuizen, zorggroepen, apotheken, sportmedische centra, fysiotherapeuten, huisartsen en tandartsen.

 3. 3

  Resultaat

  Met meer dan 173.000 polikliniekbezoeken per jaar in het Rivierenland ziekenhuis, is het een komen en gaan van bezoekers en patiënten. Dankzij de inzet van de Medi-sign narrowcasting software op meer dan 33 schermen worden zij op de hoogte gehouden van praktische informatie, actuele wachttijden en wordt het wachten verzacht middels ‘wachtverzachters’. Nuttig informatie over welke specialisten aanwezig zijn wordt afgewisseld met braintrainers en actueel nieuws.

  Dankzij de integratie met een opvolgsysteem weten bezoekers precies wanneer zij aan de beurt zijn.

Hoe gebruiken ze het?

Delay manager

Met behulp van de delaymanager kunnen de patiënten de uitlooptijd en reserveringsdtijd zien op de schermen.

Lees meer
Wachtverzachters

Om de tijd in de wachtkamer zo aangenaam mogelijk te maken maakt het Rivierenland ziekenhuis gebruik van 'wachtverzachters'.

Lees meer
Zorg informatie via thuisarts.nl

Via een koppeling met thuisarts.nl kunnen de schermen de meest actuele zorg informatie tonen die voor die polikliniek relevant is.

Lees meer

Welke voordelen levert dit op?

Verkort wachttijd aan de balies

Dankzij de geïntegreerde uitloopmodule en een slim opvolg systeem houden medewerkers meer tijd over voor andere werkzaamheden.

Verhoogt tevredenheid

Met een gemiddelde beoordeling van 8,7 van de patiënten scoort het Rivierenland ziekenhuis hoog op patiënten- tevredenheid.

Stimuleert bewustwording

Met actuele campagnes over gezondheid en preventie help je patiënten bewuster te leven en voorkom je onnodig bezoek.

Patiënten minder gestrest

Door het voorstellen van het aanwezig personeel, het managen van de wachttijd komen patiënten minder gestrest bij de arts.

Onze andere klanten uit de zorg